
Η Κως
Το νησί της Κω, ξακουστό ως το νησί του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα, το νησί βρίσκεται νότια της Καλύμνου, βόρεια της Νισύρου και επίσης κοντά στη Ρόδο (Ρόδος). Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί σε έκταση μεταξύ των νησιών που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων (Δωδεκάνησα) με πληθυσμό 30.000 κατοίκων.
Κατά τους Αρχαίους χρόνους αποτελούσε σημαντικό σταυροδρόμι θαλάσσιου εμπορίου που εκτεινόταν από τη Μαύρη Θάλασσα και τις ακτές της Μικράς Ασίας και των νησιών του Αιγαίου μέχρι τη Βόρεια Αφρική. Το νησί έχει γεωγραφική έκταση περίπου 290 km2 και επίμηκες σχήμα με το υψηλότερο σημείο του να είναι η κορυφή του βουνού "Δίκαιο" με υψόμετρο 843 μ. Η Κως είναι προσβάσιμη με πλοίο ή με αεροπλάνο.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναχωρούν καθημερινά 2 - 3 ταχύπλοα σκάφη από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνουν στην Κω σε 10 ώρες περίπου. Επιπλέον, 3 ή 4 πτήσεις αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (Ε. Βενιζέλος) και φτάνουν στο αεροδρόμιο της Κω σε περίπου μία ώρα. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην Αντιμάχεια, 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω.
Η πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία ενώ το πιο γνωστό προϊόν της Κω είναι το μέλι. Το εύκρατο κλίμα του νησιού, η πυκνή βλάστηση και η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους, λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας του γνωστού τόξου του Αιγαίου μεταξύ της Νισύρου, Θήρας, Μήλου και Μεθάνων, την κάνουν μοναδική.
Οι υπέροχες παραλίες με τα καταγάλανα νερά, τα παραδοσιακά σοκάκια με τα λευκά σπίτια, αλλά και τα τοπικά προϊόντα και οι μοναδικές λιχουδιές του νησιού, το κάνουν μαγικό.